MARTA R CHUST  

Artista visual, etc
.

Subscriu-te al newsletter
A l’Espanya actual, l’ús de nomenclatura o simbologia franquista o que fa apologia directa a la dictadura de Franco (1939-1975) en l’espai públic està prohibida i regulat per una llei  aprovada en 2007 popularment coneguda per la “Llei de Memòria Històrica”. Malgrat aquesta llei, es pot veure pels carrers i institucions públiques simbologia d’aquest caràcter que continua intacta al pas del temps.

Pedra artificial és una investigació entorn de la intencionalitat política dels noms dels carrers com a usos del passat i una metàfora dels vestigis del franquisme en relació amb el seu context social i geogràfic. El projecte es centra en l’especulació de la perdurabilitat, explorant la vida útil d’una placa que senyalitza el nom d’una avinguda  amb nom franquista al municipi de Doñinos de Salamanca, a través de mapes, esquemes i gràfics que mostren els càlculs de la seva destrucció.En la España actual, el uso de nomenclatura o simbología franquista o que hace apología directa a la dictadura de Franco (1939-1975) en el espacio público está prohibida y regulado por una ley aprobada en 2007 popularmente conocida por la “Ley de Memoria Histórica”. A pesar de est ley, se puede ver por las calles e instituciones públicas simbología de este carácter que continúa intacta al paso del tiempo.

Pedra artificial es una investigación en torno a la intencionalidad política de los nombres de la calles como usos del pasado y una metáfora de los vestigios del franquismo en relación con su contexto social y geográfico. El proyecto se centra en la especulación de la perdurabilidad, explorando la vida útil de una placa que señaliza el nombre de una avenida  con nombre franquista en el municipio de Doñinos de Salamanca, a través de mapas, esquemas y gráficos que muestran los cálculos de su destrucción.